Informatiemarkt

Informatiemarkt

Tijdens het congres is er een uitgebreide informatiemarkt waar organisaties u informeren over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met hersenletsel. 

Wilt u/uw organisatie met een stand op de informatiemarkt staan of heeft u interesse in andere adverteermogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat.


Deelnemende organisaties:AXON leertrajecten is een gespecialiseerd opleidingsinstituut op het gebied van hersenletsel. AXON biedt opleidingen aan waarin de achtergronden van hersenletsel en de aanpak in de praktijk centraal staan. Het cursusaanbod is afgestemd op verschillende beroepsgroepen in sectoren van zorg, revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding en arbeidsintegratie. Een overzicht vindt u op de website en in de ProgrammagidsDe Hersenstichting doet er alles aan om zoveel mogelijk over de hersenen te weten te komen, om zoveel mogelijk mensen met een hersenaandoening te kunnen helpen.

Dit doet zij door:
      * Het subsidiëren van wetenschappelijk hersenonderzoek naar de oorzaak
         en behandeling van hersenaandoeningen.
      * Het geven van voorlichting aan een breed publiek.
      * Het bevorderen van de samenwerking tussen organisaties die zich
         bezighouden met hersenen en hersenonderzoek
         (onder andere patiëntenorganisaties).Bartiméus is er voor iedereen, jong en oud, die blind of slechtziend is. Wij ondersteunen op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Of het nu gaat om persoonlijk advies, een geschikt hulpmiddel, zelfstandig op weg gaan, een opleiding, het zoeken van een baan, of een aanpassing in huis: Bartiméus ziet mogelijkheden.Het behandel- en expertisecentrum voor niet aangeboren hersenletsel (NAH)/neuropsychiatrie is onderdeel van Bavo Europoort en behandelt mensen die lijden aan de gevolgen van niet aangeboren hersenziekten en hersenbeschadiging.Hersenletsel.nl is de toonaangevende patiëntenvereniging welke de belangen van  mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en diens naasten behartigt. De vereniging is er voor haar leden, om kennis over en het begrip voor hersenletsel te vergroten.KMD biedt oplossingen voor veel verschillende spraak- en functiebeperkingen. We leveren hulpmiddelen die ondersteunen bij communicatie, computergebruik en omgevingsbesturing.
KMD maakt mensen met een functiebeperking zelfstandiger.Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Hier kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, revalidatie, onderwijs en wonen. Kijk voor meer informatie op onze website www.visio.org.MundoRado Reizen is specialist in aangepaste vakanties en organiseert begeleide groepsreizen voor reislustige mensen (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. 

Door onze jarenlange ervaring kennen we onze bestemmingen, mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers, is MundoRado Reizen in staat vakanties aan te bieden die op een professionele wijze georganiseerd worden.

  De Winkler Kliniek Wolfheze is hét centrum voor opname, diagnostiek en de behandeling van patiënten met cognitieve beperkingen, psychiatrische stoornissen en gedragsverandering als gevolg van hersenbeschadiging, hersenziekten of verslavingsproblematiek. De kliniek beschikt over 64 behandelplaatsen (open en gesloten).


rdgKompagne adviseert en levert totaaloplossingen voor communicatie en zelfstandigheid voor mensen met een handicap, en is expertisecentrum op het gebied van oogbesturing. Behalve individuele hulpmiddelen levert rdgKompagne ook voorzieningen voor instellingen, zoals materialen voor assessment, spel, therapie en leren communiceren.Reinaerde moedigt cliënten en medewerkers aan het beste uit zichzelf te halen en hun rol in de samenleving te ontwikkelen en te versterken.Zozijn-Op Pad biedt dienstverlening aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel op gebied van wonen, trainen, ambulant, dagbesteding, scholing & cursussen en werken.

Klik hier om je aan te melden voor het HersenletselCongres: Aanmelden